Brettspill

Vi har no

  • Kalaha,
  • Maxiyatzy,
  • Ticket To Ride Europe,
  • Trivial Pursuit Genus,
  • Alias,
  • Sjakk,
  • og Poker

 til utlån til våre gjestar!

Spør i baren for å få låne spel!


Kalaha er et brettspill som består av et mancala-brett og 74 små kuler. Selve brettet består av seks små fordypninger, som kalles hus, på hver langside, og to store fordypninger, som kalles kalaha eller lager, på hver kortside. Mange spill som selges kommersielt, kommer med 48 kuler. Spillet starter med fire kuler i hvert hus.
Les hele artikkelen på Wikipedia


Maxi-Yatzy spilles med seks terninger. Hver spiller får da fire kast i hver runde, antall kombinasjoner er økt til 20, og spillerne kan ta vare på ubenyttede kast til senere anledninger. Antall poeng som kreves for bonus økes til 84 – som oppnås dersom man har fire av hver på enere, toere, treere, firere, femmere og seksere – og verdien av Yatzy og bonus er 100 poeng.
Les hele artikkelen på Wikipedia


Ticket to Ride - Spillet kan spilles av 2 til 5 spillere. På begynnelsen av spillet får hver spiller et antall 'rutekort' som viser to byer på kartet. Mellom disse to byene skal spilleren kontrollere en sammenhengende rute. Hver runde kan spilleren velge å trekke 'jernbanevogn'-kort i ulike farger, trekke flere 'rutekort' eller bruke 'jernbarevogn'-kort for å bygge strekninger på kartet. Strekningene er av varierende lengde og krever ulike farger av 'jernbanevogn'-kortene for å bygges, og hvert spor på en strekning kan kun bygges av en spiller. Enkelte strekninger har flere spor, men disse ekstra sporene kan kun brukes dersom man er mer enn tre spillere. Spilleren plasserer sine vognbrikker på sporet som bygges. Lengre strekninger gir mer poeng enn kortere strekninger.
Les hele artikkelen på Wikipedia


Trivial Pursuit (forkortes ofte bare TP) er et brettspill av typen triviaspill. Spillet ble introdusert i Canada i 1982, og har siden blitt et av verdens mest spilte triviaspill. Planleggingen av spillet begynte allerede i Canada i 1979, da to venner, kanadianere Scott Abbott (fra Montreal, Quebec, Canada) og Chris Haney (fra Welland, Ontario, Canada) havnet i en vennlig krangel om hvem som var den beste til å spille spill. Dette førte til at de laget sitt eget brettspill. Etterhvert oppdaget de at de trengte hjelp, og Chris sin eldre bror John, samt Johns venn Ed Werner ble rekruttert.
Les hele artikkelen på Wikipedia


Alias er et ordforklaringsspill - Snu timeglasset og forklar ALIAS-ordet for laget ditt. Du har bare ett minutt på deg, så tenk raskt, bruk fantasien og uttrykk deg enkelt og tydelig, slik at laget ditt gjetter ordet så fort som mulig.


Sjakk er et brettspill for to spillere. Målet for hver spiller er å sette motstanderens konge «under angrep» på en slik måte at motstanderen ikke har noe lovlig trekk. Kongen er da «sjakk matt». Sjakk er et av verdens mest populære spill og det er anslått at over 600 mill. mennesker spiller sjakk på verdensbasis.
Les hele artikkelen på Wikipedia


Poker er et av de mest populære kortspillene i verden. Spillerne sitter med helt eller delvis skjulte kort og skal foreta veddemål i en sentral pott. Potten blir tildelt den spilleren som har den beste kombinasjonen av kort eller ved at andre spillere kaster sine kort i løpet av spillets gang.
Les hele artikkelen på Wikipedia