Dette skjer på Kulå

Kommende "happenings" på Kulå


Olsokdans
Olsokdans

Gluntan, den 28. juli.

Kl. 21.30 - 23.15
(18 års aldersgrense)

Kjøp billetter online her: https://tikkio.com/tickets/5886-olsokdans-med-gluntan-og-clearwater

​Gluntan turnerer fortsatt landet rundt, selv etter 50 år – langs hver en vei Hvem husker ikke landeplager som «Langs hver en vei» og ikke minst «La oss leve for hverandre». Dagens Gluntan-besetning, 50 år etter, har på mange måter funnet tilbake til røttene – noe de også har blitt hedret for, med blant annet spellemannpris for jubileumsplata ”Gluntan 50 år”.

Det har vært mange høydepunkter i Gluntan sin lange karriere. Og tiden etter 50-årsjubiléet har heller ikke vært noe unntak i så måte, med spellemannpris – bandets andre, kritikerrost jubileumsplate, og mye hederlig omtale av bandet.

Men Gluntan hviler ikke på sine laurbær og turnerer fortsatt landet rundt – langs hver en vei. Slagere på rekke å rad Når Gluntan går på scenen i dag, er dette som en musikalsk reise gjennom 50 år. De gode Gluntan-slagerne som alle kjenner så godt, er selvsagt fortsatt med. Sanger med god dansetakt og der allsangfaktoren er høy. Men selv om de gode gamle slagerne blir godt ivaretatt, er det viktig å fornye seg - noe jubileumsplata er et godt eksempel på. Plata er derfor ingen samleplate, men består av elleve helt nye sanger – innspilt i kjent Gluntanstil. Responsen har utelukkende vært positiv. Tilbakemeldingene er rett og slett at dette låter Gluntan. Ekstra hyggelig er det at plateanmeldere har funnet fram den beste sidene av terningen og vært rause med superlativene i sin omtale av plata. Men kanskje mest gledelig, er den entydige positive responsen fra de som har kjøpt plata. Og så kommer man jo ikke utenom at plata ble hedret med spellemannpris. Plata er spilt inn i legendariske Nidaros Studio.

Store som Beatles Historien om Gluntan startet i 1965 og i årene som fulgte kom en rekke store slagere fra Trondheimsbandet. Eventyret Gluntan ble større enn noen kunne drømme om. Fra første plateutgivelse i 1968 og utover på 70-tallet hadde Gluntan et platesalg som var oppsiktsvekkende. Ja så overveldende at det var kun Elvis Presley og The Beatles sine salgstall som var sammenlignbare i Norge. Blant annet ble Gluntan det første Nordiske bandet som solgte til Platinaplate og første Europeiske band som solgte til Diamantplate En rekke plater ble gitt ut også i tiårene som fulgte. Slagere fra disse har ligget på lister både i inn- og utland og blant annet resultert i to spellemannpriser.

Gluntan består i dag av Kjell Ivar Eines (vokal), Helge Risnes Nyhus (gitar), Frank Robert Helden (gitar), Endre Fladvad (piano), Dag Kristian Viken (bass) og Geir Viken (trommer).

Olsokdans
Olsokdans

Clearwaters, den 28. juli.

Kl. 23.30 - 01.30
(18 års aldersgrense)

Kjøp billetter online her: https://tikkio.com/tickets/5886-olsokdans-med-gluntan-og-clearwater

CLEARWATERS 20 ÅR I 2018

Vi husker alle den fenomenale musikken til Creedence Clearwater Revival på hitlistene på syttitallet.

Musikken er like levende den dag i dag. Dette takket være bandets frontfigur, John Fogerty som fremdeles gir ut plater og turnérer.

Clearwaters ble startet i Trondheim i 1998. Da som et sideprosjekt til Gluntan. Fredagene spilte bandet ”Born on the bayou”, lørdagene ble bl.a. ”La oss leve for hverandre” spilt.

I 2011 ble Gluntan solgt til Bache Gabrielsen Band. Fra da av har det bare vært rock!

Clearwaters stiller med ny vokalist fra februar 2015 – Gil Edwards. Gil har bodd og virket som artist i vel 30 år. Ble først kjent i Norge som bassisten til Marius Müller i bandet ”Små hender”. Siden så har Gil turnért som trubadur ut fra Sunnmøre hvor han bor. Han har også gitt ut 2 CD`er.

Gil vokste opp i Oregon, hvor han raskt ble interessert i musikken i USA på syttitallet.  Også CCR. Han har spilt på samme festival som broren til John Fogerty, Tom Fogerty. Han har jamma med musikere fra Cannes Heat. Spencer Davies har han også spilt med ved en anledning.

En rutinert sanger og musiker som får bandet til å låte veldig autentisk.

Selv mener han at han ser ut som en julenisse – men han ser mer ut som ZZ Top goes CCR!

Gil bor i dag i Skodje v/Ålesund hvor han og kona har pussa opp et gammelt skolehus.

Til daglig har han eget skomakerverksted i Ålesund. Skomakeren som ikke bare ble ved sin lest.

Bandet har nå vært på vegen i 20 år!

Landets lengstlevende tributeband?

Bildet f.v.: Dagfinn Ellefsen, bass - Gil Edwards, sang – Arild Moe, gitarer. Bak: Tor Gunnar Stokke, trommer.